محمدجواد لاريجاني در گفتگوي ويژه خبري:
آيا آمريکا صلاحيت دارد که راجع به حقوق بشر صحبت کند؟/احمد شهيد به يک هنرپيشه رسانه اي تبديل شده/تلاش قوه قضاييه براي عفو ريحانه جباري/با قدرت با جنايت صورت گرفته در اصفهان برخورد مي کنيم + فيلم و تصاو
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه گفت:نصب اين گزارشگر يک توجيهي مي خواهد،در ايران چه اتفاقاتي مي افتد که مثلاً در کشورهاي اطراف مانند ترکيه، پاکستان ،عربستان، هند و .. نيفتاده يا گزارشگري که نصب شده با پيشنهاد چه کسي بوده؟ آيا آمريکا صلاحيت دارد که راجع به حقوق بشر کشورهاي ديگر در حالي که اوضاع خودش در اين باره خيلي فاجعه بارتر است ،صحبت کند.

به گزارش خبرنگار
سلام لردگان، به نقل از
باشگاه خبرنگاران؛محمدجواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه که به منظور بررسي موضوع حقوق بشر ابزاري در دست نظام سلطه براي پيشبرد مقاصد سياسي در برنامه امشب گفتگوي ويژه خبري( يکشنبه 4 آبان ماه) حضور يافته بود در پاسخ به اولين سوال مجري برنامه مبني بر اين که ظاهراً تا دو سه روز آينده نشست UPR يا بررسي دوره اي حقوق بشر برگزار خواهد شد و جمهوري اسلامي نيز در اين جلسه حضوري فعال خواهد داشت و چه شد که کميسيون حقوق بشر تبديل به UPR شد و جمهوري اسلامي ايران در اين نشست چه رويکردي خواهد داشت گفت: لازم است در ابتدا آغاز ماه محرم و سالروز قيام حضرت ابا عبدالله الحسين(ع) را تسليت عرض کنم.
وي ادامه داد: کميسيون حقوق بشر قبلاً يکي از کميسيون هاي مجمع عمومي بود که به امر حقوق بشر اختصاص داشت،اما يکي از اشکالات مهم در اين کميسيون اين بود که کشورها را به تناسب نفوذ غربي ها جدا مي کردند و مي گفتند که برخي از آن ها بايد تحت نظارت ويژه قرار بگيرند؛بنابراين کشورها به طور بي قاعده و مبتني بر نظر غرب براي بررسي حقوق بشري انتخاب مي شدند و اين خود يکي از دلايل عمده بود که منجر به تبديل کميسيون به شورا شد و در حال حاضر شورا ديگر زير مجموعه مجمع عمومي نيست،بلکه خودش چيزي پايين تر از شوراي امنيت و بالاتر از مجمع عمومي قرار دارد و مي تواند تصمياتي را اتخاذ کند.
ايران موافق مکانيزم گزارشگري UPR است
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه اضافه کرد: در سيستم حقوق بشر که در حال حاضر شوراي حقوق بشر بالاترين نهاد آن است و مقر آن نيز در ژنو قرار دارد مکانيزم هاي پايش وجود دارد و از مهم ترين اين مکانيزم ها مکانيزم گزارشگري است که خود نيز به سه 3 نوع تقسيم بندي مي شود.
لاريجاني در ادامه به تشريح انواع مکانيزم هاي گزارشگري پرداخت و گفت: يکي از مکانيزم هاي گزارشگري، گزارشگري UPR است يعني همه کشورها بدون استثنا و بر اساس يک ضابطه اي هر 4 سال يک بار بايد امور حقوق بشرشان مورد بررسي قرار گيرد که در اين رابطه جمهوري اسلامي ايران نه تنها مخالف اين قضيه نيست بلکه خودمان از طرفداران و پايه گذاران اين سيستم بوديم.
وي ادامه داد: بر اين اساس براي اولين بار کشورهاي مدعي حقوق بشري مثل آمريکا دول غربي مجبور شدند کنار ساير کشورها بنشينند و راجع به حقوق بشرشان صحبت کنند.
آيا آمريکا صلاحيت دارد که راجع به حقوق بشر کشورهاي ديگر صحبت کند؟ "
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با تاکيد بر اين که مکانيزم UPR بهترين مکانيزم گزارشگري است گفت:متد دوم ، گزارشگري موضوعي است که ما با همين مسئله هم مشکلي نداريم و تا به حال حدود 7 يا 8 گزارشگر موضوعي را قبول کرده ايم ،اين گزارشگرها به همه ي کشورها رفته اند و به ايران هم مي آيند ولي اخيراً ما از اين که تعداد بيشتري از گزارشگرهاي موضوعي را بپذيريم خودداري کرديم.
لاريجاني در ادامه به مکانيزم سوم اشاره کرد و تصريح کرد: مکانيزم سوم گزارشگر ويژه يک کشور است که ما معتقديم نصب گزارشگر ويژه لازم نبود، به دليل اين که هم گزارشگر UPR داشتيم هم گزارشگر موضوعي و کشورهاي باني که آمريکا و دول غربي هستند و ضمن اين که کشورهاي گزارشگر ويژه که و خود بدترين کارنامه حقوق بشري را دارند.
وي ادامه داد: کار گزارشگر ويژه اين است که صبح تا غروب در مورد حقوق بشر ايران گزارش دهد،البته اين گزارش نويسي نيز چارچوب هايي دارد که هيچ يک رعايت نمي شود و ما اشکالات بسيار اساسي نسبت به اين گزارشگري داريم البته برخورد ما نسبت به اين موضوع برخورد شخصي نيست و بعد از انقلاب تا به حال اين سومين گزارشگر کشوري است که مشخص شده و ما در اين خصوص هم اصلاً نگراني نداريم.
دبيرستاد حقوق بشر قوه قضاييه در ادامه در پاسخ به اين سوال که چرا "احمد شهيد" به عنوان گزارشگري که منصوب شده را به جمهوري اسلامي ايران راه نمي دهيم، گفت:موضع ما نسبت به گزارشگري اصلاً منفي نيست اما ما نسبت به آقاي "احمد شهيد" چند اشکال بسيار روشن داريم که اصلاً شخصي هم نيست.
لاريجاني ادامه داد: اولين اشکال ما اين است که نصب اين گزارشگر يک توجيهي مي خواهد، به طور مثال در ايران چه اتفاقاتي مي افتد که مثلاً در کشورهاي اطراف مانند ترکيه، پاکستان ،عربستان، هند و .. نيفتاده يا به طور مثال گزارشگري که نصب شده با پيشنهاد چه کسي بوده؟ آيا آمريکا صلاحيت دارد که راجع به حقوق بشر کشورهاي ديگر در حالي که اوضاع خودش در اين باره خيلي فاجعه بارتر است صحبت کند.
"احمد شهيد"به يک هنرپيشه رسانه اي تبديل شده است
وي با بيان اين که اشکال اول ما اين است يعني تعيين گزارشگر ويژه؛اشکال دوم اين است که بايد گزارشگر ويژه کاملاً بي طرف باشد و اين طبق سه بند اساسي از دستورالعمل گزارشگر ويژه است؛ بي طرفي يعني اين که شما عليه کشوري تبليغات نکنيد، در حالي ايشان هنوز مرکب حکمش خشک نشده بود از يک تلويزيون به تلويزيون ديگر مي رفت و موضع گيري مي کرد و به يک هنرپيشه رسانه اي تبديل شده بود و ديگر گزارشگر نيست.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ادامه داد: ما کار نداريم که گزارشگر چه کسي است ؛اما رفتارش بايد دقيق،سامان دهي شده و قانوني باشد و اين صد در صد خلاف مقررات است.
لاريجاني اظهار داشت: نکته سوم اين است که وي فاقد متدلوژي است، در حال حاضر مقادير زيادي اتهام وجود دارد که در اينترنت اگر اسم هر کشوري را سرچ کنيد ليستي از اتهامات آن در مورد آن کشور بيان مي شود ،اما بايد گزارشگر يک متدولوژي غربالگري داشته باشد ، اما زماني که ما به آقاي "احمد شهيد" مي گوييم متدلوژي شما چيست؟مي گويد من خودم بو مي کشم و مي فهمم لذا پاسخ ما نيز اين است که اين روشي نيست که شما بتوانيد به آن اعتماد کنيد.
لاريجاني تصريح کرد: يکي از ويژگي هاي غربالگري اين است که وي اتهاماتي را به يک کشور نسبت مي دهد و مي گويد من مي خواهم اين اتهامات را ارزيابي کنم و آن زمان است که ما نيز در رابطه با آن اتهامات پاسخ مي دهيم واين پاسخ بايد در کنار اتهامات قرار گيرد يعني ضمن ارائه گزارش بايد پاسخ ما را نيز قرار دهد.
وي اظهار داشت: بر اساس اين روش گزارشگر عنوان مي کند که من اين گزارش را شنيده ام؛ اما بنابر دلايلي اين اتهامات مهم و قابل بررسي است، اما "احمد شهيد" در همه ي گزارش هاي خود عنوان مي کند که گزارش هايش درست است ؛لذا اگر وي به اين اتهامات اصرار دارد دليلي ندارد که به ايران بيايد.
"احمد شهيد" به شدت طرفدار تروريسم است
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه در ادامه با بيان اين که "احمد شهيد" به شدت طرفدار تروريسم است گفت: وي مسئول است که با تروريسم مقابله کند اما از کساني که در ايران مرتکب عملياتي تروريستي شده اند به عنوان مدافعان حقوق بشر نام مي برد و تحت يک عنوان ژورناليستي از تروريست ها دفاع مي کند.
"احمد شهيد" حق ندارد براي ملت ما و براي اسلام استنباط حکم کند
لاريجاني با بيان اين که ما اين اشکالات را دقيق،حرفه اي و با ادبيات کاملاً سامان يافته ي بين المللي به سمع و نظر آن ها رسانده ايم گفت: نقد ديگري که به "احمد شهيد" وارد است مسئله توهين به اسلام است وي حق ندارد ،براي ملت ما و براي اسلام استنباط حکم کند. به طور مثال وي عنوان مي کند که معتقد است قصاص کار بدي است در حالي که نمي تواند قضاوت ارزشي داشته باشد بنابراين اين موضوعات که ذکر شد اشکالات کاملاً غير حرفه ايست که ما بنا بر اين دلايل وي را راه نمي دهيم.
وي با تاکيد بر اين که رفتار احمد شهيد رفتار کاملاً غيرحرفه اي است، تصريح کرد: اگر وي مي خواهد به ايران بيايد و همان رفتارهاي غير حرفه اي اش را تکرار کند دليلي ندارد که او را راه دهيم؛ ضمن آن که دسترسي اش به ايران زياد است و هر سوالي که دارد ما مي توانيم پاسخ دقيق به آن بدهيم. حتي سطوحي از مسئولان ما نيز با او مذاکرات مفصلي داشته اند اما در نتيجه کار نديديم که تغييري در مسير گزارشات وي انجام گيرد؛بنابراين ما با آمدن او به ايران مشکل نداريم و مي خواهيم مشخص شود که وي براي چه مي خواهد به ايران بيايد، اگر وي قصد دارد براي تاييد حرف هاي خود به ايران بيايد لازم نيست اين سفر صورت گيرد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه اظهار داشت: در هيچ يک از پرونده هايي که عليه ما مطرح است،ابايي نداريم که مورد بحث قرار گيرد اما معتقديم اين موضوع بايد در چارچوب تعهدات صورت گيرد.
لاريجاني با تاکيد بر اين که دليلي بر نگراني ما وجود ندارد گفت: عدم راه دادن وي به کشور به دليل اشکالات دقيق و کاملاً حرفه ايست.
وي در ادامه در پاسخ به سوال ديگري که آيا ما به عنوان جمهوري اسلامي ايران و کشورهاي اسلامي ماهيتا با حقوق بشر مشکل داريم يا خير گفت: اسناد حقوق بشر 70 سال پيش در حالي نوشته شد که دول غربي هيچ امتنايي به ساير تفکرات نداشتند و در واقع اساس اسناد حقوق بشر عقلانيت" سکولار ليبرال" است و اين موضوع کاملاً روشن است که البته ما خيلي به اين موضوع حساسيت نداريم و به هر دليل اين عقلانيت پايه يک تمدني است که امروز در غرب است؛ تمدني که ويژگي هاي مثبت و منفي دارد، نگاه ما به دنيا نگاه سياه و سفيد نيست و ما با نگاه عبرتي نگاه مي کنيم و به آن احترام مي گذاريم اگر چه ممکن است قبول نداشته باشيم.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه تصريح کرد: اما در اينجا نکته اي وجود دارد و آن بحث جهان شمولي ست، آنها مي گويند دستارورد ما و نحوه زندگي ما صرفاً خوب است آن ها نمي گويند که دستاورد ما و اين نحوه ما صرفا خوب است بلکه مي گويند هيچ روش ديگري براي زندگي جمعي نبايد وجود داشته که اينجا يک حق بزرگ است يعني ملتي حق ندارد بر اساس عقلانيت غير از عقلانيت سکولار ليبرال زندگي جمعي اش را شکل دهد و اين بزرگ ترين توهين به کرامت انسان است
لاريجاني اگر حقوق بشر براي حفاظت کرامت انساني است اين بزرگ ترين توهيني است که ما بگوييم که يک روش مشخص وجود دارد که غير از اين رفتار شما حق نداريد رفتار ديگري داشته باشيد لذا دعواي ما بر سر اين موضوع است.
وي اظهارداشت: ما معتقديم معناي جهان شمولي اين است که به طور جهاني همه ملت ها در رشد نورم هاي معقول زندگي جمعي مشارکت کنند نه اين که کشوري ادعا کند روش او از همه بهتر است و بايد همه از آن تبعيت کنند!بنابراين يک اشکال نظري مهم وجود دارد، علي رغم همه اين ها استراتژي ما در تحرک بين المللي اين است که ضمن آن که بر موضع خود مصر هستيم گوشه گير نيستيم و در همه موضوعات وارد مي شويم.
نگاه ايران به دنيا سياه و سفيد نيست/درخشش ايران در منطقه تهديدي براي غرب است
وي افزود: غرب مي خواهد تفسيري نوين از ازدواج که در کشورهاي غربي رواج دارد در جمهوري اسلامي رشد دهد و خواهان اين است که ما نيز مانند آنان اين گونه تفسير کنيم و اين براي ما خطرناک است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اين که متاسفانه اين نوع تتبع در اسناد حقوق بشري وجود دارد اظهار داشت: خطي که ما آن را دنبال مي کنيم خطي است که توسط دستگاه ديپلماسي کشورمان با همت پيش رفته و حتماً بايد در آن تنوع فرهنگي قيد شود.
لاريجاني ادامه داد: البته اين اسناد آسماني نيست و بر اساس آراي سکولار نوشته شده و اين در صورتي بود که برخي ملت ها در خواب بوده اند.
وي بيان داشت: اين که ما مدعي هستيم با توجه به اين که بايد نسل دوم را بنويسيم و نسل سوم هم در جريان است ما نيز بايد در آن دست داشته باشيم اين مساله جدي است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه در پاسخ به سوال مجري برنامه مبني بر اين که در مورد بحث حقوق بشر شاهديم که احمد شهيد يک پيش نويسي را نوشته منتشر و جوي را در رسانه ها راه انداخته و سخنراني مي کند و در تمام اين متن هاي منتشر شده موضوعاتي همچون قاچاق چيان، همجنس بازي،ازدواج اجباري نام برده شده است؛حال جمهوري اسلامي چه طور پاسخ مي دهد تاکيد کرد: UPR يک گزارشگري منظم بوده که جمهوري اسلامي توانسته گزارش ملي خود را با مشارکت همه نهادها با نظارت ستاد حقوق بشر تهيه شده و در سازمان ملل به عنوان يکي از دقيق ترين UPR ها مطرح شده است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ادامه داد: ما تمام اشکالات را به طور دقيق کتبي شفاهي و رسانه اي پاسخ مي دهيم.
لاريجاني با بيان اين که ملت ايران بايد ماهيت اصلي حقوق بشر را بداند عنوان کرد: حقوق بشر طي پرچم يک ضلع تهاجم عليه ماست جمهوري اسلامي به برکت انقلاب؛ کشوري مهم،تاثيرگذار،مستقل،قدرتمند شده و اين براي غرب تهديدي بزرگ است.
وي افزود: تهاجم عليه کشورمان انواع مختلفي دارد روزي به اسم هسته اي،مانع توسعه علمي کشورمان شده و امروز حقوق بشر و تروريسم ضلع ديگري تهاجمات است.
دبيرستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اينکه در سازمان ملل جلسه UPR تشکيل و ايران توانست بهترين مشارکت حرفه اي در امر حقوق بشر بين کشورها را کسب کند،تاکيد کرد:پيشرفت ايران در مقابلش آتش غرب را به ميان دارد غرب مي خواهد آتشي عليه فعاليت هاي ايران برپا کند که يک بخش اين آتش گزارش است و زنجيرهاي گزارش از يکديگر کپي مي شود.
لاريجاني ادامه داد:در داخل مجمع عمومي نيز يک قطعنامه عليه ما صادر و طبق آن بخش نامه "بان کي مون "و گزارشگر ويژه سخنراني کرده و بعد آتشي عليه تبليغات رسانه اي ما برپا مي کنند.
وي با اين که غرب چه اهدافي را دنبال مي کند تصريح کرد: غرب مي خواهد چهره ايران را خدشه دارد و بگويد که کشورمان بي قانوني و خشونت رواج دارد که خوشبختانه با وجود عروسک خودساخته غرب به نام "داعش" دنيا فهيد که اسلام آمريکا خشن است و اسلام ما يکي از بهترين نمونه هاي اسلام در جهان است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه بيان داشت:در نهايت اين تصور هربار در حال گردش است و شيرازه هاي مهم تهاجمات عليه کشورمان هميشه وجود دارد.
لاريجاني با بيان اين که ما قوانين را خوب اجرا نمي کنيم تاکيد کرد: البته هميشه ممکن است يک قانون در کشوري خوب اجرا نشود که هميشه اين طور نيست؛غرب مي گويد در قوانين شما شکنجه ممنوع شده و اين در صورتي است که به طور منظم افراد را شکنجه مي کنيد و قوه قضاييه با هر گونه اقدامات خلاف قانون برخورد قاطع مي کند.
وي با بيان اين که غرب مي خواهد قوانيني که در کشورمان مبتني بر شرع مقدس است تغيير دهد که اين يکي از تهاجمات عليه اسلام است افزود: مورد ديگر قصاص بوده که مي گويند قصاص،اعدام ،شلاق و هرگونه مجازات بدني نامطلوب تلقي مي شود و اين در صورتي است که شکنجه عملي است که بيرون قانون انجام شده و قصاص يک حکم بسيار عجيب و از لحاظ پيچيدگي،آثار اجتماعي در اسلام دارد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ادامه داد: قصاص حق خصوصي افراد بوده و حق حاکميت نيست و در سيستم قضايي وقتي فردي مرتکب قتل مي شود دستگاه قضا بررسي و اوليا دم را مشخص کرده و آنگاه قاضي حکم مي دهد و البته هم شرع و هم سيستم قضايي تلاش مي کنند که عفو صورت بگيرد.
تلاش قوه قضاييه براي عفو ريحانه جباري
لاريجاني با اشاره به قصاص ريحانه جباري گفت: اين فرد متهم به قتل بوده والبته ما در سيستم قضايي نمي خواهيم کسي متهم به قتل باشد تمام مراحل دادگاهي خود را طي 7 سال انجام داد و چندين قاضي پرونده را مطالعه کرده در ديوان عالي تاييد و در نهايت با اثبات مجرميت وي باز هم دادگاه قضايي تلاش به گرفتن رضايت از اوليا دم کرده بود.
وي در پاسخ به سوال مجري برنامه مبني بر اين که چرا افراد مانند ريحانه جباري طي مراحلي محکوم و رسانه اي مي شوند و اين در صورتي ست که مانند اين موضوع در غرب و ساير کشورها وجود دارد ؛اما توجهي به آن نمي شود پاسخ داد: دلايل آن تنها قصاص است که حکمي بسيار موجه و نوراني از قرآن بوده و غرب تنها با قرآن دشمن است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه تصريح کرد: همان طور که شنيديد سخنگوي دولت آمريکا با اشاره به اين مسئله گفت ما معتقديم علاوه بر اين که قصاص امري نامطلوب بوده و اين محکوم در زندان مورد شکنجه قرار گرفته و دادگاه عادلانه برخورد نکرده است و حال ما چرا بايد يک دختر را شکنجه کنيم؟ در صورتي که قوه قضاييه تمام سعي خود را کرد که افراد را ببخشد.
لاريجاني با اشاره به اين که آن ها گفته بودند که اين دختر خانم بي گناه بود و مقصر تحت تهاجم جنسي قرار گرفته بود گفت: ما داخل پرونده نيستيم زيرا قاضي حکم داده است و ما نمي توانيم حکم دهيم.
وي با اشاره به اين که چرا شما اين قدر بدون پرستيژ کار مي کنيد افزود: اگر به دنبال رضايت بوديم بايد به اوليا دم صحبت مي کرديم.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه ادامه داد: وزير خارجه کم عقلي پيام تسليت به اين خانواده داده بود اين در حالي است که اين فرد مي توانست انصاف داشته باشد و به هر دو خانواده پيام تسليت بفرستد.
لاريجاني با اشاره به اين که دشمني براي اين است که ما حکم قصاص را نقض کنيم اظهار داشت: آن ها کم عقل هستند و فکر مي کردند با فشار مي توانند احکام ايران را تغيير و يا لغو کنند.
اجازه نمي دهيم کسي در احکاممان دخالت کنند
وي با اشاره به اين که ما اجازه نمي دهيم کسي در احکاممان دخالت کنند گفت: ما در اين رابطه تاخير هم داشته ايم زيرا اين مسئله اصلي از قرآن به شمار مي آيد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين که چگونه مي توانيم از پتانسيل هاي خود براي پيشبرد ديدگاه هايمان استفاده کنيم افزود: در شورا حقوق بشر مجمع عمومي 47 کشور عضو هستند به گونه که آرايي که به نفع ما و يا ممتنع باشد بيشتر از آرايي است که عليه جمهوري اسلامي باشد.
مکانيزم هاي بين المللي فضا را فاسد کرده است
لاريجاني با بيان اين که مکانيزم هايي بين المللي و فشارهايي که آن ها به کار مي برند فضاي بين الملل را فاسد کرده است تصريح کرد: آن ها از تصميم گيري اصولي دور مانده اند.
وي با اشاره به اين که اولين کاري که ما مي کنيم اين است که حرف هايمان را با صداي بلند بيان کنيم افزود: همه دنيا ايران را بايد بشناسد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه بااشاره به اين که جمهوري اسلامي ايران مطالب خود را با سرافرازي،قدرت و استدلال بيان مي کند گفت: هيچ جلسه اي را خالي نمي گذاريم زيرا ما عضو فعال خانواده جهاني هستيم.
لاريجاني با اشاره به اين که ايران در عرصه جهاني و منطقه اي تاثيرگذار است و حرف هايش موثر واقع مي شود،اظهارداشت: استراتژي اولمان بايد اين باشد که امور را اصلاح کنيم.
وي با اشاره به اين که مکانيزم هاي حقوق بشر خوب است،گفت: به شرط اين که از سوء استفاده هاي سياسي و تحميل جلوگيري شود.
گرفتن حق انتخاب نحوه ي زندگي بزرگ ترين توهين به بشريت است
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با اشاره به اين که گرفتن حق انتخاب نحوه ي زندگي بزرگ ترين توهين به بشريت است ادامه داد: براي تمدن بشري اين مسئله ظلم است.
لاريجاني با اشاره به دشمني هايي که عليه اسلام صورت مي گيرد گفت: دشمني عليه اسلام؛دشمني کور محسوب مي شود زيرا محکوم به شکست است.
وي با اشاره به اين که اسلام ديني نيست که با اين دشمني ها شکست بخورد افزود: بناي نظام سياسي و مدني بر اساس عقلانيت آثار عجيبي دارد.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه گفت: غربي ها مي دانند کشوري که قرار بود عقب افتاده و ضعيف باشد اکنون به کشوري پيشرفته تبديل شده است.
ايران موثرترين کشور منطقه است
لاريجاني با اشاره به اين که کشورهاي غربي با اين مبنا ايران را به قوي ترين و موثرترين منطقه تبديل کرده اند اظهار داشت: ايران موثرترين کشور منطقه است و از اين گوهر عظيم دست برنخواهيم داشت.
وي با اشاره به اسناد سازمان ملل گفت:کشورهاي جهان اسلام هنوز در خواب هستند و تلاشي براي باز کردن مشارکت هاي عقلانيت سياسي نمي کنند.
ايران پرچم دار حضور تفکر اسلامي در حقوق بشر است
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با تاکيد بر اين که امروز ايران پرچم دار حضور تفکر اسلامي در حقوق بشر است خاطر نشان کرد: بعيد است که غرب در سال هاي آينده دست از سر مسئله حقوق بشر بردارد.
لاريجاني با اشاره به اين که آن ها مي گفتند که هيچ کس نبايد بدون حکم قضايي بيشتر از 24 ساعت در بازداشت باشد ادامه داد: اين در حالي است که امروزه قوانين در آمريکا اجازه مي دهد صرفاً با گزارش نهادهاي امنيتي هر فردي ولو 5، 6 سال در زندان بدون محاکمه باشد.
وي با اشاره به اين که آن ها روزي مي گفتند تروريسم بد است افزود: امروزه آن ها بزرگ ترين کشور توليد کننده به کار برنده و خط دهنده تروريست در جهان هستند.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه افزود: اين ها همان کشورهايي هستند که مدعي حقوق بشر هستند.
لاريجاني با اشاره به اين که در سال هاي آينده حقوق بشر کنار گذاشته خواهد شد ادامه داد: ما بايد اين مسئله را دنبال کنيم.
وي با تاکيد بر اين که حقوق بشر ميدان مناسبي براي کرامت انساني است تصريح کرد: امروزه انسان ها بي کرامت شده اند.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با اشاره به اين که متاسفانه حق فهميده شدن را از انسان ها گرفته اند گفت: آن ها با بمباران چيزهايي به نام اطلاعات مردم را مجبور به استفاده از دکمه هاي ديجيتالي کرده اند اين در حالي است که آن ها فکر مي کنند به اطلاعات دسترسي دارند.
وي با اشاره به اين که حق توسعه هم نيز اضاله شده گفت: بحث هاي هسته اي چقدر توهين آميز است زيرا آن ها مي گويند حد ما درامور هسته اي فلان ميزان است و نبايد فراتر باشد.
پيشرفت در امور هسته اي سبب پيشرفت در بيش از 200 حوزه در علوم مي شود
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اين که ما هيچ محدوديتي در توسعه نداريم،افزود: پيشرفت درامور هسته اي با خودش پيشرفت در حدود بيش از 200 حوزه از علوم را به همراه دارد.
وي در پاسخ به سوال ديگري مبني بر اين که آيا ما اقدامات ضد بشري آمريکا را در مجامع جهاني عرضه مي کنيم گفت: در زماني که upr آمريکا بحث بود اين مباحث نيز از سوي ايران مطرح بود به طوري که اکثريت کساني که در ارزيابي حقوق بشر آمريکا به صورت فعالانه شرکت کرده بودند،کشورهايي بودند که همه مسائل مربوط به نقض سيستماتيک حقوق بشر در آمريکا به خصوص در نژادپرسي را مورد توجه قرار دادند.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با اشاره به اقدامات ضدحقوق بشري آمريکا در امر اسلام هراسي و در عدم رعايت حقوق شهروندان ساير کشورها خاطرنشان کرد: کشورهاي زيادي از پيشرفت هاي ايران تقدير مي کنند و اين گونه نيست که فقط غربي ها اين مسئله را بدانند.
لاريجاني با اشاره به اين که در شوراي حقوق بشر تنها ميدان دار کشورهاي غربي نيستند ادامه داد: ما وضعيت حقوق بشر خودمان را با معيارهاي بين المللي گزارش مي دهيم.
اقدامات مثبت سيستم قضايي در راستاي تصريح امر دادرسي
وي با اشاره به اين که در سيستم قضايي به موفقيت هاي زيادي دست يافته ايم،افزود: سيستم قضايي در 5 سال گذشته اقداماتي راجع به تصريح امر دادرسي انجام داده که مطلوب است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با اشاره به اين که سيستم قضايي از تکنولوژي هاي جديد از جمله در امر نظارت بر رفتار قضات، نظارت بر زندان ها و رسيدگي به امر زندانيان برخوردار است گفت: در نهادهاي ديگر مثل بحث تحصيلات رشد داشته ايم.
لاريجاني با اشاره به حضور زنان در عرصه هاي اجتماعي و همچنين در عرصه هاي عالي قضايي ادامه داد: رشد ما در تحصيلات بسيار خوب بوده است و زنان ترقي بسياري داشته اند.
وي با اشاره به اين که زنان در مسئله سلامت به خوبي ورود پيدا کرده اند افزود: ما همه ابعاد را بيان مي کنيم.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با اشاره به تحريم ها و فشارهاي بين المللي عليه ايران گفت: کشورهاي غربي در صدد بودند تا با اعمال تحريم بگويند ايران دچار آسيب شده است.
تحريم ها تجاوز محسوب مي شود
لاريجاني با تاکيد بر اين که تحريم ها تجاوز محسوب مي شود،ادامه داد: ما خواهش نمي کنيم که آن هاتحريم ها را بردارند زيرا اين تحريم ها سبب پيشرفتمان شده است.
وي با تاکيد بر اينکه آن ها به انواع مختلف حقوق ملت را از جمله در مسئله حقوق بشر تجاوز کرده اند ادامه داد: يکي ديگر تجاوزات صورت گرفته در حق دسترسي امور ما در سازمان ملل است،حق دسترسي ما در سازمان ملل مطرح است.
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اين که ما حق دسترسي به دارو را بايد داشته باشيم اظهار داشت: ما به دارو دسترسي پيدا خواهيم کرد زيرا هيچ کسي در دنيا نمي تواند جلوي دسترسي ما را به دارو بگيرد.
سيستم پزشکي کشور مدرن ترين سيستم در دنيا است
لاريجاني با تاکيد بر اين که سيستم پزشکي کشور ما مدرن ترين سيستم در دنيا محسوب مي شود ادامه داد: ما در اين حوزه پيشرفته ترين در کل منطقه هستيم.
وي با اشاره به اين که کساني که جلوي فروش دارو را به ما مي گيرند ،کار ضدحقوق بشري انجام داده اند اظهار داشت: متاسفانه آن ها دانشجويان ما را از کشورهايشان بيرون مي کنند؛ زيرا آن ها مي گويند که ممکن است دانشجويان دختر و پسري که مثلاً رشته شيمي مي خوانند در آينده فعاليت هاي هسته اي انجام دهند و اين مسئله بزرگ ترين تخلف به حساب مي آيد.
با قدرت به جنايت صورت گرفته در اصفهان برخورد خواهيم کرد
دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه در پاسخ به سوال ديگري پيرامون موضوع اسيدپاشي در اصفهان اظهارداشت:اين موج مي گذرد البته بايد گفت اين جنايت بسيار هولناک است.
لاريجاني با بيان اين که اين مسئله اولين جنايت در ايران و جهان نيست و شايد آخرين جنايت در کل جهان هم نباشد،ادامه داد: ما با قدرت نسبت به اين مسئله برخورد خواهيم کرد به طوري که دستگاه هاي امنيتي و قضايي ريشه اين جنايت را برمي دارند.
وي با اشاره به تبليغات و شايعاتي که از سوي رسانه هاي بيگانه شده گفت: اين تبليغات در ذهن من اين گونه جلوه مي کند که نکند خود اين قضيه آلوده باشد و برخي از کشورها در اين مسئله دخالت کرده باشند؛البته اگر دست آن ها در کار باشد دست هايشان را قطع مي کنيم.
دبيرستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اين که در جريان فتنه 88 آن ها در تهران "ندا آقاسلطان" را کشتند افزود: اين در حالي است که قاتل در انگليس به راحتي راه مي رود و کسي با او کاري ندارد.
لاريجاني بااشاره به اين که آن ها براي رسيدن به اهدافشان از هيچ جنايتي دست برنخواهند داشت،ادامه داد: آن ها به اسلام و به حکمي مثل امر به معروف و نهي از منکر تهاجم کرده اند.
وي گفت: گاهي در ذهن مي آيد که شايد اين مسائل با هم مرتبط باشد.
براي ديدن فيلم و تصاوير اينجا کليک کنيد.
انتهاي پيام/